Wie en wat

Welkom,

Op deze site vind je objecten en sieraden, door mij ontworpen en uitgevoerd. Het zijn unica of kleine series. Als beeldend kunstenaar werk ik het liefste met duurzame edelmetalen en maak ik gebruik van goudsmeedtechnieken. In mijn autonome werk onderzoek ik bepaalde kunstzinnige aspecten van het edelsmeedvak, zoals de grenzen van perfectionisme, of een techniek. Mijn opleidingsachtergrond: kunstacademie, museologie, en Vakschool Schoonhoven (goudsmeden). In mijn projecten komen deze vakgebieden vaak losjes samen.

Daarnaast ontwerp ik in opdracht sieraden, unica. Sieraden met een bijzondere en persoonlijke betekenis. Een hart onder de riem, herinnering aan een gebeurtenis uit het leven, of herinnering aan een dierbare. Het is de kunst een soms vaag idee, gevoel of wens van de opdrachtgever te vertalen naar een (draagbaar) sieraad. Dat is een proces, en gaat in goed overleg met elkaar.

Naast zilver, goud, en edelstenen, maak ik gebruik van materialen als glas en giethars. Voor de uitvoer pas ik de klassieke technieken van de edelsmid toe, en verken ik de grenzen daarvan. Technieken als zagen, vijlen, schuren, polijsten, solderen, klinken, smeden, gieten, walsen, draad trekken, zetten, graveren, emailleren. Aangevuld met technieken als Tiffany, knopen (macramé).

Stefanie de Vries, Utrecht

Werkbank