Sieraad voor buitenaards wezen, 2012

Sieraad voor buitenaards wezen, 2012

Samen met 24 collega-edelsmeden uit de stad Utrecht neem ik deel aan de tentoonstelling Schatten van Utrecht in het Stadhuis (10 t/m 27 december 2012).
Voor de ontwerpen die in het stadhuis te zien zijn hebben we ons laten inspireren door een plek in de stad, die we mooi of bijzonder vinden. Mijn bijdrage:

Inspiratiebron
Bijna dagelijks fiets ik langs De Inktpot. Op zijn mooist vind ik hem in zonnig ochtendlicht. Als de bakstenen rood oplichten, en de decoraties ver weg hoog scherp zichtbaar zijn.
Op een dag maakte de UFO er een onhandige noodlanding op. Liep je er in die tijd ’s avonds langs, dan werd je soms opgeschrikt door sputterende motorgeluiden, rookwolken, en knipperende lampen. Het waren tevergeefse pogingen om het vaartuig weer aan de praat te krijgen, want de vliegende schotel is nooit meer vertrokken…

Sieraad
Het sieraad heb ik ontworpen voor het buitenaardse wezen uit de vliegende schotel. Hoe dit wezen er uit ziet, en hoe het sieraad gedragen wordt? Dat laat ik graag over aan de fantasie van de toeschouwer…

De Inktpot met vliegende schotel, Moreelsepark, Utrecht

De Inktpot met vliegende schotel, Moreelsepark, Utrecht

Baksteen slijpen, Bakkum

Baksteen slijpen, Bakkum

IMG_6685_Bkl_webIMG_6687_Bkl_webIMG_6683_Bkl_web